Vi har i Venstre en aftale om, at vi skal melde ind inden 1 oktober, om man ønsker at genopstille som spidskandidat til kommunalvalg 2021 .

Jeg har sammen med min familie, grundig vurderet min politiske fremtid 5 år frem, her i coronatiden og sommerferien.

Jeg har nu været i 32 år i offentlig tjeneste, når vi når til november næste år.

Det har været en spændende tid, på godt og ondt, mest godt og jeg har nydt at være på arbejde hver dag.

Men det har også slidt på mit private liv, som man som offentlig person må give afkald på i mange situationer, fordi man er jo på altid, radio, tv og journalister 24/7.

Jeg har nu stået i spidsen, for Gram Kommune i 16 år og nu Haderslev kommune i 12 år, efter at være viceborgmester i 4 år. Været med til skolelukninger, kommunalreform, udligningsreform og fået Ny Haderslev kommune til at fungere fra dag 1, og langsomt men sikkert skabe balance, mellem øst og vest i kommunen. Jeg har været med i Kommuneforeningen for Sønderjylland, KL`s bestyrelse og nu formand for de 22 kommuner i Syddanmark KKR, og i kraft af mit job, været med i et utal af bestyrelser.

Jeg har været i kontakt med tusindvis af borgere i alle de år, hvor jeg har kunnet hjælpe med stort og småt, som kontaktperson ind i den store kommunale maskine, og ind i regering og folketing.

Vi har et fantastisk engageret personale, som hver dag yder en god service til vores 56000 borgere, som uanset hvor de bor, har kunnet regne med den kommunale service.

Jeg har nu stået i spidsen for en budgetprocedure som i år, har været speciel, men som endte med at 3o af byrådets medlemmer står bag, og som giver borgerne en kommune, hvor vi har kunnet levere 3 hovedbudskaber,

Udvikling af velfærden, Investering i vækst, skabe langsigtet økonomisk robusthed.

Vi afsætter yderligere 45 millioner i service på Børn, Ældre og Skoleområdet.

Hvis vi holder lidt igen på service også i overslagsårene, kan vi holde et pænt serviceniveau og sikre en god kernevelfærd også i overslagsårene, hvis vi forstår at omstille os og gøre tingene anderledes, i samspil med vores ansatte og i dialog med borgerne.

Vi har også sat rekord i anlægsopgaver for 165 millioner, stigende til 209 millioner, som netop skal skabe vækst i lokalbyer og centerbyer, fra Børnecentre, Blå forsamlingshus, Haller til nye Ældrevenlige boliger i Gram, til byfornyelse i Haderslev og Vojens.

Og fremtidsudsigterne af kommunen har aldrig været bedre, med Kasernen, Flyvestationen og store private anlægsprojekter, Engel Parken, Honnørkajen, private og kommunale udstykninger og Jomfrustiprojektet, der nu bliver sat i gang på fuld kraft.

Så med den baggrund, har jeg valgt ikke at genopstille til kommunalvalget i 2021, og lade yngre kræfter komme til, så Venstre kan gå i gang med en god demokratisk proces, med at vælge en ny spidskandidat den 17 november i år, som gerne skal stå i spidsen for en særdeles god og veldrevet kommune fra 2022 frem, sammen med 5000 medarbejdere , der vil servicere de 56000 borgere i hele kommunen.

Det meddeler jeg nu min partiforening, så de kan gå i gang med processen.

Jeg besætter selvfølgelig min borgmesterpost til 31 december 2021, og vil bistå den ny spidskandidat med al min viden.

HP Geil

Borgmester