introvideo

maria kørschen

Thumbnail

MARIA lunddahl KØRsCHEN

Byrådskandidat

E-mail: maria@korschen.eu
Telefon: 26 97 07 07

hvem er maria lunddahl kørschen?

Min navn er Maria Lunddahl Kørschen, jeg er 38 år, gift med Ulrik og sammen har vi 2 drenge - en på 8 år og en på snart 6 år. Jeg er født på Nordfyn men kom til Haderslev i forbindelse med at jeg fik job ved Beredskabsstyrelsen i Haderslev i 2004. Jeg er i dag bosiddende i Haderslev Syd.

Til dagligt er jeg officer ved Beredskabsstyrelsen - dog ikke længere som operativ, men som sagsbehandler i myndighedsdivisionen, hvor mit opgavefelt er bredt inden for strategisk uddannelse og pædagogik.
Jeg er ligeledes uddannet som socialrådgiver og har i perioden 2012-2016 arbejdet i Haderslev kommune i Børn og Familierådgivningen samt det pædagogiske behandlingssted "Verdande".

Jeg har været politisk aktiv i mange år. Første gang jeg stillede op til KV var i 2013, hvor jeg desværre ikke blev valgt ind. Nu er tiden dog kommet til at forsøge igen. Derfor stiller jeg op til kommunalvalget 2021, som nr. 10 på Venstres liste.
Foruden det lokalpolitiske, har jeg igennem flere år været engageret i landspolitik via mit engagement i kredsbestyrelsen for Haderslev. Senest som formand. 


Mine 3 vigtigste mærkesager

Vi har mange dygtige lokalpolitikere i Haderslev Byråd, som hver dag arbejder hårdt for at sikre at Haderslev fortsætter med at være en god kommune at bo (og bosætte sig) i - og sikre at vi følger med tiden og udvikler os således at vi rettidigt er klar til fremtidens udfordringer mht. faldende fødselsrate og stigende antal ældre.
Rent praktisk kan penge dog kun bruges en gang. Og hvis vi gerne vil have penge at investere i spændende projekter, der fortsat skal sikre at Haderslev står stærk i fremtiden, skal vi have tøjlet de udgifter som indtil videre bare stiger og stiger. Det er bl.a. det specialiserede område.

 • HELHEDSORINTERET OG TIDLIG INDSATS:
  Grundet min baggrund som socialrådgiver, har jeg praktisk oplevet hvordan det sociale system fungerer. Og her er der plads til forbedring.
  Vi er ikke tidligt nok ude i forhold til at håndtere og/eller forebygge, inden problemerne i familier med behov vokser sig store.
  Det specialiserede område er en meget stor og dyr post på det kommunale budget. Ved at investere i flere sagsbehandlere og i de tilbud og det netværk som skal træde til, kan vi skabe bedre trivsel for børn og unge samt deres familier. Forældre med udfordringer og ringe evne til at tilgodese deres børns behov, gør det bedste de kan, med de forudsætninger de har. Nogle gange er det bare ikke nok og dér må det offentlige træde til. 
  Ved at sikre støtte og vejledning i en tidlig alder, sikrer vi at udfordringerne håndteres imens børnene er små. Alternativt sker det når børnene bliver teenagere, og der er det både dyrere og væsentligt mere vanskeligt.
  Det kunne også være interessant at få belyst den del, som omhandler forhold for plejefamilierne. Det bliver vanskeligere og vanskeligere at sikre sig en god plejefamilie for de børn, der af ulykkelige årsager skal anbringes. Usikkerhed omkring løn og vilkår er en del af dette. Lad os få undersøgt hvad det vil koste i Haderslev, at gøre som andre kommuner i Danmark, hvor man sikres en fast løn under hele anbringelsen.

 • UNGE I UDDANELSE:
  Haderslev kommune har en alt for stor andel af de unge, som ikke er i gang med en uddannelse. Dette er vi nødt til at håndtere. Noget af det trækker tråde tilbage til de vilkår, som den unge er vokset op under. Der er selvsagt stor risiko for, at hvis dine forældre er på kontanthjælp og uden uddannelse, at du selv vil ende i den statistik. 
  Der er dog også den del, som af forskellige årsager pludselig kører fast. Og dem skal vi ligeledes have hjulpet. Eks. ved mentorordninger og forløb hvor de prøver sig selv af. Bl.a. Kolding har spændende projektor i gang indenfor dette område.
 • AKTIVITETER FOR BØRN OG UNGE:
  Det er så vigtigt for alle børn og unge at være en del af et fællesskab. Jeg vil gerne arbejder for at der fortsat er mulighed for at dyrke ens interesserer. Om det er på elite-niveau eller blot med stor entusiasme. På tværs af økonomi og geografi.

Stem på mig!
Fordi jeg gerne vil være det friske pust og den nye energi i byrådet, som er med til at tænke synergier og helhedsorienteret.
Det er vigtigt at byrådet er bredt repræsenteret af kvinder og mænd,  unge som ældre i alle aldre og  på tværs af forskellige sektorer og erhverv. 

 Sammen er vi stærkest!