introvideo

mads skau

Thumbnail

Mads Skau

Borgmesterkandidat

E-mail: mads@is-skovgaard.dk
Telefon: 40 78 14 75

Hvem er Mads skau?

Jeg er Venstres Borgmesterkandidat 54 år, og gift med sygeplejerske Mona Jessen Skau, sammen har vi børnene Marie (23), Maja (21) og Frederik på 17 år.  

Til daglig er jeg selvstændig landmand og sammen med min bror Nis, og hans familie driver vi landbruget I/S Skovgaard, hvor vi har 7 medarbejdere.

Min familie og jeg bor på slægtsgården Skovgård, hvor vi er 11. generation, gården har været i familiens eje siden 1684.

Min uddannelse som landmand blev afsluttet på Vejlby Landbrugsskole i 1991 – uddannelsen bragt mig vidt omkring med blandt andet et halvårs praktik i Irland og knap et år i Japan.

Jeg har altid interesseret mig for politik og søgt indflydelse på hvordan samfundet har udviklet sig. Som ung meldte jeg mig ind i Venstres Ungdom, jeg blev formand for VU Vojens og siden medlem af VU ́s landstyrelse.

I 1998 blev jeg valgt ind i Vojens byråd, og efter kommunesammenlægningen sad jeg i Haderslevs kommunes byråd indtil 2010.

Efter en pause fra folkevalgt politik blev jeg i 2017 valgt ind i Regionsrådet, hvor jeg lige nu er medlem af Regionen Syddanmarks forretningsudvalget, miljøudvalget i Region Syddanmark og miljøudvalget for Danske Regioner.

Formandsposten for Region Syddanmarks Præhospitaleudvalg, der har ambulancetjenesten som den centrale opgave, er det jeg politisk bruger mest tid på lige nu.

Hvorfor stiller jeg op til KV21?

Jeg stiller op til valget den 16. november 2021, fordi jeg gerne vil være Haderslev Kommunes nye borgmester. Jeg vil være en lyttende borgmester for alle. Borgmesterkontoret skal være tilgængeligt, selv om jeg bedst kan lide at være i marken. Som byrådspolitikker skal vi være synlige, og mærke hvad der sker rundt omkring i kommunen. Venstre I Haderslev Kommune har en stærk byrådsgruppe og en kandidatliste med dygtige politikker, jeg føler mig derfor sikker på vi vil få et godt valg med flere byrådsmedlemmer i Venstres gruppe. Men det er også vigtigt vi bibeholder et stærkt borgerligt samarbejde, som forhåbentlig vil støtte op om Venstres borgmesterkandidat.                                                                                               

Mine 3 vigtigste mærkesager

  • EN SUND ØKONOMI er vigtig for forsat at kunne udvikle Haderslev Kommune, der for skal byrådet med mig som borgmester arbejde med langsigtet og holdbar økonomisk planlægning – der skal skabe tryghed og trivsel i kommunen og blandt ansatte. Vi skal have en robust økonomi der kan modstå udsving i udgifterne, så vi undgår uhensigtsmæssige situationer og sparerunder.
  • KLIMA OG MILJØ kommer på dagsordenen med mig som borgmester. Jeg har især igennem de sidste snart 4 år i regionernes miljøudvalg, arbejdet for at løsningerne på miljø- og klimaområdet skal findes i samarbejde både lokalt, og ud over kommunegrænsen. Venstre vil gerne gå forrest og bringe nye ideer på banen. Vi skal være klar til at investere i ny teknologi og finde fælles løsninger.  
  • BORGERNE FØRST OG MERE BORGERINDRARGELSE – 55.000 medborgere ved bedre end 31 byrådsmedlemmer, der for skal den nye kommunalbestyrelse være bedre til at inddrage borgerne tidligere i beslutningsprocessen. Ved at inddrage borgerne allerede i idefasen, vil vi få belyst langt flere aspekter. Borger i Haderslev Kommune skal ikke stå med en følelse af, at beslutningen var taget inden vi blev spurgt.

Hvorfor skal du stemme på mig? 

En stemme på Venstre, er en stemme på mig som borgmester. Jeg vil samarbejde med hele kommunalbestyrelsen, og arbejde ben hårdt på, at den gode udvikling Haderslev Kommune er inden i, bliver endnu bedre.


artikler med Mads Skau - borgmesterkandidat