introvideo

inga lykke


Thumbnail

Inga Lykke

Byrådskandidat

E-mail: inly@haderslev.dk 
Telefon: 21 70 45 47

Hvem er inga lykke?

Jeg er Inga Lykke, 52 år og bosiddende i Moltrup ved Haderslev. 

Jeg er gift med Johnny og vi er så heldige at have 3 børn Jeppe på 25, Henrik på 23 og Kirstine på 20 år. Der er i øjeblikket bor i København, Malta og USA.

Jeg er vokset op her i Haderslev i en politisk, sønderjysk,  familie og bor i det meget velfungerende sogn, Moltrup.

Vores familie har haft en del udvekslingsstuderende boende og nu er vi værtsfamilie for SønderjyskE og har Villads på 15 år boende. De mange unge giver god energi og en fortsat god fornemmelse af ungdomslivet.

Til dagligt arbejder jeg som sygeplejerske i en lægepraksis i Kolding. Mit sygeplejerske arbejde, og mødet med mange mennesker i forskellige livssituationer præger mig meget  i mit politiske arbejde. 

Jeg sidder nu i byrådet på mit 8 år, dog med en pause mellem 2 perioder.

I denne periode har jeg arbejdet med kultur & fritidsområdet og sundhedsområdet.

Her i 2021, har vi, også, i Venstre, sat mere fokus på Miljø, klima og bæredygtighed, hvor jeg er formand for et 17/4 udvalg der skal komme med forslag i byrådet. 


Hvorfor stiller jeg op til KV 21?

Jeg stiller op til Kommunalvalget af mange årsager, men først og fremmest fordi jeg er stolt af at være Sønderjyde og bo i Haderslev kommune. Jeg oplever så meget potentiale boble i kommunen, jeg vil gerne  sammen med det øvrige Venstre og byråd skabe gode rammer for Erhvervslivet, børnene, de ældre og kultur & Fritidslivet, og meget mere. 

Jeg vil gerne være med til at præge udviklingen af kommunen.

Haderslev kommune er ikke fejlfri, det gør ikke noget, når vi handler på det og tør handle, så sker  udviklingen i samarbejdet med alle borgere.


Mine mærkesager:

Politik er hjerteblod, hjerteblodet er forskelligt i de livsstadier man er i, som menneske.

Derfor er det svært med mærkesager, da mange aktuelle sager bliver hjerteblod og sager man gerne vil hjælpe på vej.

Men jeg er meget optaget af fællesskaber. Vi mennesker har brug for sunde fællesskaber. 

Disse fælleskaber giver grobund for et sund samfund, hvor vi kan styrke de unge og minimere ensomhedsfølelsen.  Dette giver bla. et stærkere erhvervsliv, stærkere skoler, en sundere tilgang til vores krop og sjæl. 

Det er en domino effekt der igen giver overskud til at tage vare på miljøet og klimaet.

Jeg har i denne periode også været optaget af infrastrukturen ved indfaldsvejen til Haderslev forbi Moltrup og en sikring af Norgesvej.

Vi lever farligt både de bløde og tunge trafikanter på vejene. Det skal til enhver tid være sikkert at færdes ude på asfalten i hele kommunen.

En sidste ting jeg vil fremhæve, er mit fokus på kultur/fritidslivet og ligestillingen. I bl.a. sportsverdenen skal der arbejdes for bedre vilkår for kvinderne, viljen ses bestemt, men der skal konstant arbejdes ligeværdige vilkår.


Hvorfor skal man give mig sin stemme?:

Du skal stemme på den kandidat der kan varetage dine værdier, det vigtigste er at føle sig hørt og medinddraget.  Jeg vil gøre mit bedste for en vores fælles fremtid. 


Ansvar og respekt for fælleskabet og den enkelte borger er min liberale tilgang til politik og livet.